Служители на РУ - Попово задържаха двама за отвличане на жена. Оперативните действия са предприети, след като на 29 август в РУ -Попово постъпил сигнал, че около 20 часа 45-годишна жена е качена против волята ѝ в автомобил.

Около час след получаване на сигнала, сформираните екипи открили потърпевшата в къща в село Паламарца, собственост на 52-годишния С.С. Според първоначалната информация, той е управлявал моторното превозно средство, с което жената е била отвлечена. Мъжът е задържан в РУ - Попово с полицейска мярка до 24 часа.

В ареста за срок до едно денонощие е и съучастникът му 49-годишния Д.В. от Попово. Предстои да бъде разгледано искане за удължаване на мерките за задържане на двамата криминално проявени и осъждани мъже.

Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура - Търговище. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицията задържа и четирима мъже за отвличане на младеж в Генерал Тошево. Пострадалият сам е подал сигнал в полицията, че непознати са го качили в багажника на лек автомобил. Отвлечен е в покрайнините на Генерал Тошево и му е нанесен побой.

Полицията е установила извършителите, като трима от тях са от същия град и са криминално проявени и осъждани. Участвал е и мъж от село Кардам. Полицията е открила лекия автомобил, използван от рецидивистите.