Нелегален внос на близо половин тон руска водка са спрели митничари от ГКПП Дунав мост.

Пратката е засечена от инспектори от отдел „Борба с наркотрафика”. Спрян за проверка е автобус с руска регистрация, който е пътувал от Русия за Гърция.

Инспекторите са открили в задната част на автобуса в специално обособено пространство, след като са демонтирани част от седалките, натрупани кашони с бутилки водка – общо 727 шишета. Бутилките не са имали български акцизен бандерол.

120 шишета алкохол носят емблемата на скъпата руска водка „Царская золотая". Бутилките са по 0,5 л, облепени с руски акцизен бандерол. Други 607 бутилки по 0,7 л с етикети „Хортиця Платинум" са облепени с украински акцизен бандерол.

Освен тях в автобуса са намерени 10 кашона с водка в плик от алуминиево фолио.  Всеки от пликовете е със съдържание 10 литра концентриран алкохол, но без надпис и без какъвто и да е бандерол. Общото количество открити и задържани нелегални алкохолни напитки е 585 литра.

По случая е образувано досъдебно производство срещу единия от шофьорите на автобуса, който е признал, че водката е негова.

Освен алкохола, в непридружаван багаж, оформен като колет в кашон, митническите служители открили лекарствени препарати: 120 флакона „Корвалол" и 12 флакона „Валокордин" с различна концентрация на наркотичното активно вещество фенобарбитал

И двамата шофьори отрекли да знаят какво съдържа кашона с медикаментите. Според тях, той им бил даден като колет с хранителни продукти

За пренасяне на наркотични вещества също е образувано дознание, което към момента се води срещу неизвестен извършител.