Окръжният съд във Варна нареди мъжът, който се издирваше в продължение на 4 месеца за опит за убийство на охранител, да остане за постоянно в ареста.

Задържаха десетокласник за опит за убийство на охранител във Варна
Обновена

Задържаха десетокласник за опит за убийство на охранител във Варна

Издирват негов съучастник

Припомняме, 36-годишният задържан опита да убие охранител в съучастие с 16-годишно момче - Кристян Т. на 28 януари във Варна. Около 2 часа през нощта на тази дата в полицията във Варна постъпва сигнал, според който в заведение в района на спирка "Акациите" е възникнало спречкване и сбиване. На място униформените установяват, че при спора е пострадал охранител в дискотека.

Двамата нападатели нанесли на охранителя 10 удара с нож, като единият е попаднал в сърдечната област. Кристиян Т. държал охранителя, докато 36-годишният му съучастник нанасял ударите с нож. Само навременната намеса и оперативното лечение спасили пострадалия.

С преследване задържаха издирван за опит за убийство на охранител във Варна

С преследване задържаха издирван за опит за убийство на охранител във Варна

36-годишният мъж е съучастник с 16-годишен ученик

В продължение на 4 месеца съучастникът се укриваше от властите. По време на действията по издирването му и след преследване, той е задържан в района на казино в морската столица.

След ареста спрямо мъжа беше повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство по хулигански подбуди и при условията на опасен рецидив, извършено в съучастие с непълнолетния.

Непълнолетното момче също е с постоянна мярка за неотклонение.