Двамата побойници от Асеновград, които нападнаха служители на реда остават за постоянно в ареста.

Съдът е наложил мярката за задържане под стража на Вадет Шекерджи на 39 години и 26-годишния Михаил Джамбазов по искане на районната прокуратура в Асеноград.

От пресцентъра на прокуратурата съобщават, че двамата са привлечени като обвиняеми за причиняване на лека телесна повреда на униформени по време на изпълнение на служебните им задължения. 

Припомняме, на 18 март около 22.00 часа в Асеновград двама полицаи пострадаха при проверка на няколко каруци с хора.  Двамата полицейски служители били нападнати от обвиняемите, когато са се опитали да спрат гонка на четири каруци с около 30 цигани, видимо пияни. Инцидентът е станал на оживено кръстовище на влизане в града.

Първоначално в ареста бяха задържани 9 души на възраст между 22 и 49 години, като една част от тях са направили опит да се укрият и дори да се барикадират в домовете си.

Разследващите установиха, че Шекерджи е нанесъл удара с вила по ръката на единия от полицаите, а Джамбазов е ударил с лопата по главата другия полицай.

По време на сблъсъка се е наложило служителите на МВР да стрелят предупредително във въздуха.

И двамата са криминално проявени. Михаил Джамбазов е многократно осъждан за кражби. Той е направил пълни самопризнания, докато съучастникът му отрича. Пред съдебната зала обаче Михаил Джамбазов заяви, че не е посягал с лопата.

По време на заседанието на съда днес около съдебната палата се събраха роднини и съседи на задържаните, които настояваха те да бъдат пуснати от ареста, съобщи БиТиВи. Имаше и сериозно полицейско присъствие.

Близки на задържаните отново се оплакаха, че били малтретирани от жандармерията в нощта, когато подсъдимите правят опит да се укрият и се барикадират в домовете си.

Ако бъде доказана вината им, Михаил Джамбазов и Вадет Шекерджи ще лежат в затвора между 1 и 5 години.

Днешното определение на Районния съд - Асеновград може да се обжалва пред Окръжния съд в Пловдив.