Окръжен съд - Бургас потвърди задържането под стража на шофьора на автобус, убил двама души на пътя Бургас - Созопол.

Камен Ф., е обвиняем за причиняване на смърт при катастрофа по непредпазливост.

Делото бе гледано по жалба на обвиняемия и неговата защита за изменение на взетата му най-тежка мярка за неотклонение в по-лека. Представена била и съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на обвиняемия.

Първоинстационният съд бе определил "домашен арест", но след това апелативният съд отменил това определение и наложил мярка "задържане под стража".

Съдът върна в ареста шофьора на автобус, убил двама на пътя

Съдът върна в ареста шофьора на автобус, убил двама на пътя

Апелативният съд в града измени мярката за неотклонение

Различното в мотивите на въззивната инстанция е отношението към извода, че липсва реална опасност Камен Ф. да извърши друго престъпление, според която, са налице доказателства обосноваващи реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

Настоящият състав на Окръжен съд - Бургас към този момент не констатира нови обстоятелства, които да обосновават друг извод, различен от този на Апелативния съд.

Тезата на защитата, че е разколебано обоснованото предположение за авторство на деянието, не се споделило от съда.

Предстоят да бъдат направени експертизи, които да установят точната скорост на движение на автобуса, управляван от Камен Ф.

Под домашен арест е мъжът, обвинен за катастрофата при Бургас-Созопол

Под домашен арест е мъжът, обвинен за катастрофата при Бургас-Созопол

Обвиняем е за смърт по непредпазливост на двама

Изводите на изготвената съдебно - психиатрична и психологична експертиза са категорични, че актуалното здравословно състояние на обвиняемия не е налага изменение на мярката му. 

Определението на Окръжен съд - Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок.

Припомняме, че тежка катастрофа затвори пътя Бургас - Созопол. Поради несъобразена скорост мъжът блъснал двама шофьори на леките автомобили, които загинали на място. Малко след това беше задържан и шофьора на автобуса.