Потвърдиха присъдата на срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба, генерал Кирчо Киров. Втора въззивна инстанция потвърди присъдата на Киров.

Друг състав на Военно-апелативния съд на 24 юли, след повторно разглеждане на делото потвърди присъдата в основната и част.

Все пак срокът, за който Киров има забрана да заема ръководна позиция, е намален от 15 на 13 години.

Домашен арест за ген. Кирчо Киров

Домашен арест за ген. Кирчо Киров

Според съда има опасност подсъдимият да се укрие

Съдът повторно уважи гражданския иск на Националната разузнавателна служба за присвоената сума от над 4 милиона и 700 хиляди лева, с присъдените лихва и разноски по делото.

Присъдата на Киров може да бъде обжалвана пред Върховния касационен съд.

Киров бе с наложена мярка за неотклонение "домашен арест" от Военно-апелативния съд.

Кирчо Киров очаква 100-годишна война

Кирчо Киров очаква 100-годишна война

Бившият шеф на разузнаването ще обжалва присъдата

Припомняме, че на 22.01.2018 г. Софийски военен съд наложи на Кирчо Киров наказание петнадесет години лишаване от свобода и конфискация на половината от притежаваното имущество.

Присъдата на Киров е за това, че от 2007 г. до 2011 г. като директор на Националната разузнавателна служба е присвоил от бюджета на службата валута -евро и щатски долари в особено големи размери - пет милиона и сто хиляди лв. Обвинението квалифицира случая като особено тежък. Кирчо Киров е имал и съучастник - негов подчинен началник отдел.

Адвокатът на Кирчо Киров: присъдата е отчитане на дейност

Адвокатът на Кирчо Киров: присъдата е отчитане на дейност

Той е разочарован от правосъдието

Според определението на военно-апелативните съдии има опасност подсъдимият да се укрие. Затова и мярката за неотклонение на генерал Киров е променена от "парична гаранция" на "домашен арест".

Припомняме, Кирчо Киров чу своята трета подред присъда с двегодишна условна присъда. Бившият директор на Националната разузнавателна служба беше осъден от Софийския градски съд за разгласяване на класифицирана информация. Първата присъда на Киров е за безстопанственост, от която са настъпили щети в размер на близо 5 млн. лева. За това обвинение Киров получи присъда от 10 г. затвор.

Започна делото срещу Кирчо Киров за разгласяване на държавна тайна

Започна делото срещу Кирчо Киров за разгласяване на държавна тайна

Обвинението е скалъпено, убеден бившият шеф на НРС

Тогава то коментира пред медиите, че не само смята да обжалва, но се подготвя и за "100-годишна война" като смята да сезира и чужди служби и съдилища и директно обвини като "поръчител" на "войната" срещу себе си и семейството си настоящия директор на ДАР Драгомир Димитров. Именно по този повод Киров заяви: "Има и стогодишни войни".