Окръжна прокуратура - Бургас привлече към наказателна отговорност мъж, опитал се да пренесе през границата малко над 18 килограма аналози на наркотични вещества, съобщават от прокуратурата. Държавното обвинение внесе и иск за задържане на стража на подсъдимия.

Опитът му обаче е останал недовършен, поради независещи от него обстоятелства. Престъплението е осъществено на 29.01.2023 г. на ГКПП "Малко Търново".

Обвиняемият С.С. се опитал да пренесе прекурсорите с лек автомобил. Той трябвало да премине от България в Турция. Химичните аналози на наркотични вещества били установени при митническата проверка на превозното средство.

Прекурсорите били разпределени в 19 пакета. 8 от тях били укрити в резервната гума, а останалите 11 в задната седалка на автомобила. Общата стойност на откритите вещества възлиза на 589 195 лв. по цени на съдопроизводството.

Предстои Окръжен съд - Бургас да насрочи начален час на заседанието, на което ще се разгледа исканата от прокуратурата мярка за неотклонение "задържане под стража".