Специализираната прокуратура повдигна обвинение на четирима души за участие в организирана престъпна група за лихварство и рекет. Групировката е действала на територията на Лясковец и други селища във Великотърновско.

Припомняме, участниците в групата бяха задържани вчера при операция на ТСБОП-Велико Търново и Специализираната прокуратура. При разследването бяха претърсени жилища и автомобили, извършени бяха лични обиски, както и разпити на свидетели.

При обиските бяха иззети около 40 000 лева, накити, незаконно притежавана пушка, както и голям брой документи за собственост, за които се предполага, че са на длъжници.

Спецпрокуратурата разследва група за лихварство и рекет в Лясковец

Спецпрокуратурата разследва група за лихварство и рекет в Лясковец

Извършват се претърсвания на адреси, разпитват се свидетели

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от януари тази година. Тя е предоставяла "кредити", а в случай на забавяне се е прибягвало до заплахи и агресивни действия. Начислявали са се и наказателни лихви.

Днес обвинените бяха задържани за 72 часа. Предвижда се утре Специализираната Прокуратура да поиска налагане на мерки за неотклонение "Задържане под стража" на двама от участниците и "Домашен арест" на другите двама.