Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев е привлечен към наказателна отговорност. Това предаде БТА. 

Той е обвинен, че в периода от 30.05.2023 г. до 01.06.2023 г. в София, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения.

Държавното обвинение посочва, че целта на Сулев е била да набави облага за Иван Гешев, като не допусне да бъде изнесена информация срещу него в медийното пространство.

Освен това действията на прокурора са целели да причинят другиму вреда, а именно на Петьо Петров (Пепи Еврото) и Кристиян Христов, като от престъплението могат да настъпят немаловажни вредни последици - незаконно засягане правата на граждани и уронване престижа на съдебната власт, в частност на прокуратурата.

Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание.

През август 2023 г. разследването е иззето от СГП, която е отменила като незаконосъобразно постановлението за привличането на Петров като обвиняем за принуда, поради липсата на каквито и да е доказателства. Малк ослед това е повдигнато обвинение на прокурор Константин Сулев.

Обвиниха в длъжностно престъпление прокурор, разследвал Петьо Еврото

Обвиниха в длъжностно престъпление прокурор, разследвал Петьо Еврото

Константин Сулев не е предприел никакви действия освен да привлече Петров като обвиняем и да го обяви за издирване