Обвинителният акт срещу шофьора, убил дете в Ловеч, вече е в съда. Това съобщават от Окръжната прокуратура.

Припомняме, че трагедията стана на 13 август 2015 година около 22.30 часа зад хотел "Ловеч".

Благовест Н. превишил максимално разрешената за населено място скорост от 50 км/час. Той се движил с 73,84 км/час и по непредпазливост причинил смъртта на 11-годишната Габриела.

Около 22.00 часа във фаталната вечер група приятели се събрали, напазарували от магазин и решили да отидат някъде, където могат да спрат колите и да си говорят. Избрали това да е алеята на космонавтите. Пръв потеглил обвиняемият Благовест с лек автомобил "Алфа Ромео". След него тръгнали другите два автомобила. Колите се движели в колона, минали по транспортния мост и завили по ул. "Осъмска". Точно под козирката на хотел "Ловеч" на пътя изтичало дете, но Благовест не могъл да реагира и ударил момичето. От удара то отскочило и паднало на земята. Пострадалата била откарана веднага в болницата, където не след дълго починала.

Момичето било заедно с родителите си на тържество в ресторанта на хотела. То излязло с друго дете да си купят вафли. Не се обадили на възрастните, тъй като възнамерявали да се върнат бързо.

След трагичния инцидент гостите на тържеството излезли на улицата и започнали да се саморазправят с шофьорите на двата автомобила. Тълпата се нахвърлила и срещу пристигналите на мястото полицаи. Афектираните от пътния инцидент хора обърнали двата автомобила нагоре с колелетата и нанесли щети и на патрулния автомобил.

Предстои съдът да насрочи делото за разглеждане.