Пернишката окръжна прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на 17-годишната Калина Янкова, която била в неизвестност от 24 часа.

17-годишна се простреля с пистолета на баща си?
Обновена

17-годишна се простреля с пистолета на баща си?

Момичето е починало

На 26 април 2016 г., около 14:00 часа, в полицията било получено съобщение за намерено мъртво момиче в близост на плувния басейн в село Рударци. Сигналът бил подаден от роднина на жертвата.

Тялото било открито до дърво, в легнало положение, с рана от огнестрелно оръжие в дясно слепоочие. В дясната ръка на простреляното момиче било намерено оръжие – пистолет, а в портфейла - предсмъртно писмо. По-късно при извършен оглед в дома й били намерени торби с вещи, оставени за нейни приятелки.

17-годишната Калина е ученичка в Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев“ в Перник. Пред разследващия екип нейните близки споделили, че през последните 4-5 месеца тя имала странно поведение. Момичето станало затворено, не споделяло, носело черни дрехи. В същото време проявявала активност в социалните мрежи. През изминалата седмица рядко посещавала училище.

Местопроизшествието е посетено от полицейските служители. От Окръжна прокуратура – Перник са възложили разследването на следовател от Окръжен следствен отдел.