Година по-късно предстоят още 2 експертизи, за да приключи разследването за шесторното убийство в Нови Искър, съобщиха от "24 часа" по информация на Софийската градска прокуратура.

Едната от експертизите, за която все още не са излезли резултати, е трасеологична. С нея трябва да се определи дали следите в дома на убитото семейство съвпадат с ботушите, които убиецът Росен Ангелов-Горския носел по време на престъплението.

Шест жертви в трагедията в Нови Искър?
Обновена

Шест жертви в трагедията в Нови Искър?

Оръжието на престъплението продължава да се издирва

Трасеологичната експертиза е назначена, след като от Софийската окръжна прокуратура са приключили разследването за смъртта на Ангелов със заключение, че той се е самоубил.

Втора експертна оценка се чака и за друго доказателство по случая - предстои да се установи дали отпечатъците по оръжието, с което бил открит Ангелов, са само негови.

Става въпрос за пистолет "Берета M9 22LR", който Горския откраднал от магазин на бул. "Мария Луиза" в София в началото на 2017 г.

Издирваният Росен Ангелов се е самоубил
Обновена

Издирваният Росен Ангелов се е самоубил

56-годишният мъж бе обвинен за шесторното убийство в Нови Искър

Припомняме, на 2 януари миналата година петима души бяха открити застреляни в дома си в Нови Искър. Ден по-късно стана ясно, че жертвите са шест.

Като предполагаем извършител на убийството полицията започна издирване на 56-годишния Росен Ангелов.

Няколко дни по-късно - на 7 януари, стана ясно, че мъжът се е самоубил с малокалибрено оръжие. Тялото му беше намерено във вилната местност до село Луково.

Росен Ангелов открит с огнестрелна рана в слепоочието

Росен Ангелов открит с огнестрелна рана в слепоочието

Експертизата ще установи калибъра на пистолета