За момента водещата версия за фаталния инцидент, при който загинаха двама души в Пловдив е превишена скорост. Не са установени данни за съпричастие на трети лица. Предстои изготвянето на автотехническа-експертиза. Това заяви пред журналисти прокурор Борис Михов от Окръжна прокуратура - Пловдив.

Той поясни, че Окръжната прокуратура в града под тепетата е образувала досъдебно производство. Извършват се множество процесуално-следствени действия. Извършен е оглед на местопоризшествието. Разпитани са и свидетели, добави Михов. По думите му са назначени няколко експертизи и са иззети са множество веществени доказателства.

Красимир Нешев от "Пътна полиция" - Пловдив заяви, че водачът на катастрофиралия автомобил е имал 3 години стаж зад волана. За този период той е бил санкциониран 16 пъти за нарушение на Закона за движение по пътищата. Нешев подчерта, че шофьора не е бил хващан да кара след употребата на алкохол или наркотици.

По думите му катастрофата е станала около 03:20 часа, когато няма голям трафик. Той поясни, че преди това е валяло. Според него водачът се е движил със скорост, несъобразено с пътните условия.

Комисар Васил Димов от пожарната посочи, че на мястото на инцидента са пристигнали 3 екипа, които да помогнат за разчистването на пътя. Дървото, в което се е блъснала колата, е било вертикално, както и автомобилът. При започване на укрепителните действия дървото се изкоренява инцидентно и затиска един от огнеборците. Димов уточни, че пострадалия е в тежко състояние с множество фрактури, но без опасност за живота.

Младеж и девойка загинаха при катастрофа в Пловдив

Младеж и девойка загинаха при катастрофа в Пловдив

Момче и момиче са с опасност за живота, сериозно е пострадал и пожарникар