До месец ще се произнесе комисията, разследваща падането на вертолета "Пантер" по време на тактическото учение в Черно море и смъртта на командира на екипажа - посмъртно повишен в чин майор Георги Анастасов. Това заяви на пресконференция във Варна командирът на базата за бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков. Той благодари за бързата спасителната операция.

Почина командирът на екипажа на хеликоптера, паднал в Черно море
Обновена

Почина командирът на екипажа на хеликоптера, паднал в Черно море

Кап. Георги Анастасов имаше двугодишно обучение за управление на машината

Зам.-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Евтимов допълни, че до произнасяне на резултатите от комисията, се преустановява дейността на вертолетите "Пантер". Ако се наложи, морското ни пространство ще се охранява от вертолетите "Кугър".

По същото време във Варна имаше пресконференция на ръководството на щаба на Военноморските ни сили. Съприкосновения с носовия пилон на фрегатата "Дръзки" е най-вероятната причина за инцидента с хеликоптера "Пантер", съобщи командирът на флотилията бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков , цитиран от БНР.

Силният вятър - причина за падането на вертолета "Пантер"

Силният вятър - причина за падането на вертолета "Пантер"

Посмъртно е повишен в чин майор загиналият кап. Георги Анастасов

Припомняме, почти по същото време в София в сградата на МВР имаше съвещание за реформата в КАТ, на което присъства и военният министър Красимир Каракачанов. Пред медиите Каракачанов обясни, че най-вероятната причина за падането на вертолета е силният вятър.