Привикаха бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов в следствието като подсъдим по делото "Суджукгейт", предаде БГНЕС.

Припомняме, на 11 януари Специализираната прокуратура му повдигна обвинение за изнудване. Тогава той беше призован за предявяване на прецизното обвинение, но не се яви поради здравословни причини.

Бившият депутат е подсъдим за това, че в периода от януари 2012 г. до януари 2013 г. в Добрич при условията на продължавано престъпление принудил чрез заплахи търговеца Антон Проданов да му предостави общо 4 тона суджук, 30 кг филе "Елена" и 30 кг телешка пастърма. С това Мартинов причинил на Проданов значителни имуществени вреди в общ размер на 36 168, 20 лева.

Повдигнаха обвинение на Живко Мартинов по "Суджукгейт"

Повдигнаха обвинение на Живко Мартинов по "Суджукгейт"

Спецпрокуратурата приключи разследването срещу бившия депутат

Към потърпевшия били отправени следните закани: "Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Ще имаш големи проблеми, защото съм те вкарал в списъка на фирми, които трябва да дават. И ако не се случи това нещо, ще ти изпратя данъчните да ти разбият бизнеса. Когато реша, ще те вкарам в ареста";

"Акъли не искам, действай по-бързо, че съм ти вдигнал мерника и гледай суджукът да е пак хубав като предишния суджук. Ако не ми доставиш суджука, ще те съсипя. Айде давай, мятам те, няма да те чакам много, че си на ръба."

"Нали знаеш, че ми струваш един телефон да те вкарам в ареста. Ще трябва да даваш, докато реша аз. Иначе си пътник." "Нали си знаеш урока.Иначе мачът е свирен за тебе. Гледай да не стане грешка със суджука, защото ако не му хареса, си свършил."

Съдът отрича да бави делото по "Суджукгейт"

Съдът отрича да бави делото по "Суджукгейт"

Не е поискана и не е потърсена информация от СГС преди публикуването на материал