Продължава разследването на вчерашния въоръжен грабеж над бизнесмен в София, при който бяха откраднати близо 100 000 лева, а 44-годишен негов спътник пострада, след като бе ударен по главата от нападателите.

Извършителите все още се издирват.

Рашков ще каже за грабежа на "Ломско шосе", като хване престъпниците

Рашков ще каже за грабежа на "Ломско шосе", като хване престъпниците

Министърът има огромното желание да удвои заплатите на СФСМВР, но в момента нямало как да стане

Една от основните версии според събраните досега доказателства е изтичане на информация и предварително наблюдаване на бизнесмена. Името му е Евтим Славов. Той и вторият нападнат са дали показания.

"Прегледани са записи от видеокамери, на които се виждат 3 лица, които са били с маски. Впоследствие тези 3 лица се оттеглят с автомобил в неустановена посока, като в момента нямаме информация за местонахождението на автомобила и личността на лицата", обясни прокурор Десислава Петрова.

В стабилно състояние е мъжът, нападнат на „Ломско шосе“

В стабилно състояние е мъжът, нападнат на „Ломско шосе“

Операцията му е успешна

За момента е установен само един пистолет, с който е ударен придружителят на бизнесмена. Пострадалият нямал ясни спомени за нападението.

Назначени са експертизи, най-важни за разследващите са тези на камерите. "Чиято цел е първо да се установи посоката на движение, накъде са се оттеглили извършителите, с какво МПС са били, евентуално номера на автомобила и на второ място ако е възможно да се извърши някаква лицева идентификация", обясни криминалният експерт Иван Славов.