Прокуратурата продължава да мълчи за отвличането на дъщерята на Евелин Банев - Брендо. Детето беше отвлечено във вторник сутринта пред дома, в който живее с майка си Моника Добринова.

До момента от държавното обвинение запазват мълчание и единственото, което казват е, че се работи здраво по случая. Такова уверение направи и зам.-градският прокурор Маргарита Немска при представянето на отчета за работата на градска прокуратура през миналата година.

Подслушването със СРС в София намаляло през 2012-та, похвали се СГП
Още...

Единственото, което можем да кажем е, че се полагат усилия за установяване на извършителя.
По случая работи зам.-градският прокурор Бисер Кирилов, има и наблюдаващи прокурори от ВКП, създаден е екип по делото както от прокурори, така и от МВР. Случаят още е горещ, подчерта тя и отказа да навлиза в конкретика.

Въпросите на журналистите обаче не спряха, което наложи и намесата на говорителя на СГП Румяна Арнаудова: Темата на брифинга е отчета на прокуратурата. Предварително сте уведомени и това е, което може ние да кажем.

Въпреки това, към прокуратурата беше отправен укор, че „дори от филмите знаем, че все за 48 часа трябва да е свършено нещо".

„Явно филмите могат да ви дадат по-достоверна информация, тогава гледайте филми. Казвам ви, че се работи сериозно по случая и каквато информация да изнесем в момента, няма да е в интерес на разследването. Правите неловки сравнения с филмите", отсече Маргарита Немска.

Брендо отказа да говори на състоялото се днес в Милано заседание по процеса „Кокаинови крале"

Междувременно БНТ съобщи, цитирайки кореспондента на в. "Монитор", че малко преди 11.00 часа Евелин Банев е доведен в съдебната палата в Милано. Заседанието на съда е в една от най-големите съдебни зали. Това е първото изслушване, след като миналата седмица самият Банев поиска производство по бързата процедура по обвиненията срещу него за участие в международна мрежа за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа. Срещу него има повдигнати обвинения и за пране на пари, спечелени от продажбата на дрога и прехвърлени в швейцарски банки.

Процесът започна с около половин час закъснение и веорятната причина е липса на преводач на български.
Евелин Банев поиска да бъде съден по бързата процедура и при закрити врати. Юристите обясняват, че обикновено целта е да се намали наказанието за извършеното престъпление с 1/3.
За престъплението, в което е обвинен, Брендо може да получи до 30 години лишаване от свобода, но след като е предпочел бързата процедура, до два месеца той може да получи 17-18 години.