Софийска районна прокуратура поиска от съда измамникът Спас Василев, станал известен като Спас от Кочериново, да бъде задържан за постоянно.

Припомняме, към момента Спас от Кочериново е в затвора, където изтърпява наложеното му наказание "лишаване от свобода" за срок от 7 месеца за извършена от него измама.
През месец април той сключи споразумение с прокуратурата, според което той трябва да стои зад решетките 7 месеца ефективно. Измамникът обаче вече беше прекарал 6 месеца в ареста, което на практика означава, че той ще остане в затвора за 1 месец.

С днешния иск на прокуратурата, държавното обвинени иска след излизането си от затвора, Спас отново да бъде задържан, за да не се озове на свобода.

Спас от Кочериново се споразумя със прокуратурата

Спас от Кочериново се споразумя със прокуратурата

Готов е да възстанови паричните суми

Искът за постоянния арест е във връзка с други две досъдебни производства, внесени в Районната прокуратура в София. Производствата са за отново за измами, извършени от Спас Василев, но по тях разследването все още не е приключило.

По първото производство спрямо Спас вече е повдигнато обвинение. Обвинението е внесено в съда вчера, 8 май, и е за 6 измами в големи размери, извършени в условията на продължаващо престъпление.

Василев е обвинен в това, че е заблудил девет лица, че ще им осигури закупуването на изгодни самолетни билети, което впоследствие не е изпълнил.

Василев е обвинен и за това, че е заблудил управител на туристическа фирма, че представлява фирма, чиито служители пътуват много и често по различни дестинации в Европа и света. Спас заявил, че иска да ползва услугите на туристическата фирма за закупуване на самолетни билети и хотелско настаняване.

С тези си действия Василев е причинил на пострадалите имотна вреда в общ размер почти 37 500 лв.

Спас от Кочериново признал пред ГДБОП, че е Александър Николов

Спас от Кочериново признал пред ГДБОП, че е Александър Николов

Спас Василев остава в ареста

Предвид високата обществена опасност на Спас от Кочериново и престъпленията, извършени от него, както и поради обстоятелството, че предстои освобождаването на измамника от затвора, наблюдаващият прокурор е постановил Спас да бъде задържан за срок до 72 часа след излизането му от затвора.

Предстои днес съдът да реши дали измамникът ще излезе на свобода след затвора или ще остане зад решетките в ареста.

ГДБОП заключи фалшивия профил "Александър Николов"

ГДБОП заключи фалшивия профил "Александър Николов"

Мъжът се казва Александър Мартинез и е чужденец.