Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и започна проверка след изявление от вчера на председателя на общинската избирателна комисия в града през 2015 година Деница Чингарова, съобщава БНТ.

В пост в социалните мрежи тя твърди, че е била принудена да фалшифицира вота в полза на тогавашния кандидат на ГЕРБ Иван Тотев. По думите на Деница Чингарова вече е била потърсена от главния секретар на МВР, за да се срещне с него и да го запознае с всички подробности по случая.

Бившата председателка на ОИК в Пловдив Деница Чингарова и днес общува с медиите само по телефона. Тя твърди, че заплахите срещу семейството ѝ са реални и че срещу нея продължават активни мероприятия.

От ВМРО заявиха на брифинг, че на местните избори през 2015 г. в Пловдив е сторено най-голямото зло - открадната е демокрацията. Съпредседателят на партията Александър Сиди настоя Деница Чингарова да бъде третирана като защитен свидетел и да ѝ бъде назначена денонощна охрана.

Настоящият председател на изборната комисия в Пловдив обаче заяви, че изборни нарушения през 2015 г. трудно биха били доказани.

От БСП-Пловдив също сезираха прокуратурата. Засега все още няма официална реакция от страна на ГЕРБ.

Признания след 8 години за изборни шашми в Пловдив

Признания след 8 години за изборни шашми в Пловдив

Бивша председателка на Общинската избирателна комисия в града била заплашвана