Разследването на тежката катастрофа на АМ "Тракия" край Вакарел се осъществява под наблюдението на Окръжна прокуратура София.

На мястото на произшествието работи екип от разследващи полицаи от Областна дирекция на МВР - София. Действията на разследващите се ръководят от дежурен прокурор, както и от заместник на окръжния прокурор.

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел
Обновена

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел

Телефонни номера за информация на МВР - 02 / 982 51 54 и 0889 944 260

От прокуратурата обясняват, че към момента продължава извършването на оглед на местопроизшествието, като паралелно с това се провеждат и разпити на свидетели.

Предприети са действия и за изземване на необходимата документация от фирмата превозвач "Юнион Ивкони", която е и собственик на автобуса.

Създадена е необходимата организация за незабавно назначаване на необходимите експертизи - на първо място съдебномедицински експертизи на пострадалите лица.

Действията на прокуратурата са в пълна координация с органите на МВР.

Ананиев благодари на спешните екипи за реакцията
Обновена

Ананиев благодари на спешните екипи за реакцията

Пострадалите се насочват към Окръжна болница "Света Анна" , ВМА и "Н. Пирогов"

Започналото досъдебно производство е за престъпление по чл. 343 ал. 4 от Наказателния кодекс - нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на МПС, от което по непредпазливост за причинени смърт и телесни повреди на повече от едно лице.

Припомняме, при тежката катастрофа на АМ "Тракия" загинаха 6 души, а 22 бяха ранени. Всички пострадали са настанени в столични болници. Някои хора са с тежки травми и опасност за живота.

По-рано днес на брифинг на регионалния министър Николай Нанков и министъра на транспорта Ивайло Московски стана ясно, че пътната настилка не е причината за катастрофата

Снимка 350599

Източник: БГНЕС

Свидетели обясняват, че син автомобил е ударил автобуса отстрани при опит за изпреварване, при което шофьорът на рейса е изгубил контрол и автобусът е влязъл в канавката.

Вече тече и проверка на фирмата "Юнион Ивкони". Проверката разпореди лично Московски. 

Пътят не е причина за катастрофата край Вакарел

Пътят не е причина за катастрофата край Вакарел

При инцидента загинаха 6 души