Софийската военно-окръжна прокуратура била повдигнала три обвинения срещу служители на военното министерство, научи news.bg от свои източници.

По непотвърдена информация това са директорът на "Отбранителна аквизиция" във Военното министерство Венислав Цанов, бившият зам.-министър на отбраната Десислава Йосифова и бившият началник на кабинета на министъра Николай Ненчев - Илия Налбантов.

Йосифова бе зам.-министър от август до ноември 2014 година в служебния кабинет на Георги Близнашки. Обвинението било за нарушения при обществени поръчки и доставки, твърдят запознати с документите.

Припомняме, във военното ведомство имаше три проверки в последните дни - на ДАНС, на Сметната палата и на Инспектората на МО. В петък пък военният министър Николай Ненчев бе разпитан в Софийската военноокръжна прокуратура.

Пред news.bg някои от засегнатите имена заявиха, че за първи път  научават за подобно обвинение.

Запознати твърдят, че Венислав Цанов се разследва за поръчката за дефектни парашути на нашите рейнджъри. Той от седмици е в отпуск със забрана на достъп до министерството, твърдят от армейското ведомство.

Междувременно от Софийска военно-окръжна прокуратура не потвърдиха, но и не отрекоха за обвиненията. На въпрос на news.bg от прокуратурата заявиха, че ще проверят информацията.

Прокуратурата опроверга за обвинения срещу висши военни чиновници

Прокуратурата опроверга за обвинения срещу висши военни чиновници

Това установи проверка на news.bg

Ден по-късно от Софийската военно-окръжна прокуратура съобщиха, че няма повдигнати обвинения към тримата.