Специализираната прокуратура ще обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд оправдателните присъди на Златомир Иванов, Ивайло Борисов и Златко Гочев, които бяха прочетени вчера късно вечерта от състав на Специализирания наказателен съд.

Припомняме, Златомир Иванов - Баретата бе оправдан по обвинение като ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици в страната, както и за обсебване на лек автомобил „Мерцедес“, чужда собственост.

Със същия автомобил Иванов пристига в столичната Съдебна палата минути преди покушението над него на 29 януари 2013 г. Колата бе иззета от паркинга на СДВР, където бе паркирана след атентата и впоследствие бе върната на собственика й.

10 години затвор за Баретата иска прокуратурата, адвокатите „потресени”

10 години затвор за Баретата иска прокуратурата, адвокатите „потресени”

Явно сме присъствали на различни дела, заяви адв. Тодорова

От Специализираната прокуратура съобщават, че ще обжалват и оправдателните присъди и на Ивайло Борисов - Ториното и Златко Гочев. Според събраните доказателства според прокуратурата те са ръководили двата основни клона на групата за разпространение на наркотични вещества.

Ивайло Борисов е отговарял за разпространението в София и Слънчев бряг, а Златко Гочев – за област Стара Загора, най-вече на територията на Казанлък.

Припомняме, преди дни Златомир Иванов беше осъден по друго дело на 6.5 години затвор, за които обаче се оказа, че предварително си ги е излежал по времето докато е бил в ареста и с мярка за неотклонение "домашен арест".

В рамките на това дело бяха произнесени и осъдителни присъди за разпространение на наркотици на шестима участници в организираната престъпна група, които според доказателствата по делото са имали изпълнителски функции.

Пет години лишаване от свобода бе наложено на Стефан Грозданов, 6 години затвор и 10 000 лв. глоба – на Добромир Добрев, 4 години лишаване от свобода и 10 000 лв. глоба – на Галин Лазаров, 4 години и половина затвор – на Тодор Цветанов, 3 години и половина – на Петър Цветанов. Тригодишна условна присъда с 5 години изпитателен срок и глоба от 1000 лв. бе наложена на Кристиян Лалев. Тихомир Стоянов бе осъден да плати 10 000 лв. глоба