Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) никога не е обсъждала и приемала за сведения оставката на досегашния главен прокурор Иван Гешев. Това стана ясно от думите Огнян Дамянов от ВСС по време на заседанието на прокурорската колегия на кадровия орган. Думите му идват в резултат на критиките на Иван Гешев в профила му във фейсбук защо досега прокурорската колегия не го освобождава като прокурор.

Той обясни, че прокурор подава оставка с най-малко едномесечно предизвестие чрез административния ръководител на съответния орган на съдебната власт до съответната колегия на ВСС. "Както за господин Гешев, така и за други магистрати това се случва в рамките на месец и тази колегия винаги е процедирала по този начин", аргументира се Дамянов.

Молбата и становището на Гешев ще бъде включено в дневния ред ще бъде подложено на внимание на прокурорската колегия другата седмица.

Припомняме, че след като ВСС отстрани Иван Гешев от поста главен прокурор, той първо подаде заявление да бъде възстановен на длъжност във ВКП, но после подаде заявление за излизане на съдебната система изцяло. 

Иван Гешев хвърля оставка и продължава срещу силите на мрака

Иван Гешев хвърля оставка и продължава срещу силите на мрака

Иван Гешев ще продължи битката за справедливост, но не и като магистрат