Във връзка с настъпилата на 11 януари промяна в ситуацията около исканията, за които Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) протестира от лятото на 2017 г., Управителният съвет на СФСМВР реши Федерацията временно да преустанови протестните действия, считано от 12 януари 2018 г.

Борисов успокоява полицаите със 100 млн. лв. допълнително за заплати
Обновена

Борисов успокоява полицаите със 100 млн. лв. допълнително за заплати

Полицаите обмислят прекратяване на протестите

Пропомнямем, вчера стана ясно, че полицаите ще получат 100 млн. лв. допълнително за възнаграждения,след продължила повече от час среща между полицейските синдикати, ръководството на МВР и премиера Бойко Борисов. Премиерът лично се е ангажирал със сумата. Но това не било пазарлък за спирането на протестите.

Председателят на полицейския синдикат Валентин Попов заяви, че за 11 януари протестите остават, но след спешна консултация на управителния съвет на федерацията ще бъде обмислено прекратяване на протестите.

Синдикатът в МВР не иска билборд, а по-високи заплати

Синдикатът в МВР не иска билборд, а по-високи заплати

СФСМВР все пак благодари за милия жест

По-рано пак на 11 януари, след казус със свален полицейски билборд, правителството предложи на синдикатите на МВР нов билборд, запазен за реклама на европредседателството. Според синдикатите това е мил жест, но той не решава проблемът с ниските заплати.

След като на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов се възмути от това, че протестният билборд на полицаите е бил свален, той разпореди на министъра за Българското председателство Лиляна Павлова на полицаите да се дадат толкова билбордове, колкото искат, от рекламните съоръжения за европредседателството.