Правителството предложи на синдикатите на МВР билборд, запазен за реклама на европредседателството. Според синдикатите това е мил жест, но той не решава проблемът с ниските заплати.

Премиерът възмутен от сваления протестен билборд

Премиерът възмутен от сваления протестен билборд

Който, каквото лошо иска да каже - да се сложи на билборд, разреши Бойко Борисов

След като на правителственото заседание днес премиерът Бойко Борисов се възмути от това, че протестният билборд на полицаите е бил свален, той разпореди на министъра за Българското председателство Лиляна Павлова на полицаите да се дадат толкова билбордове, колкото искат, от рекламните съоръжения за европредседателството.

Фирмата, свалила полицейския билборд, била подведена

Фирмата, свалила полицейския билборд, била подведена

Не сме предоставяли медийния си канал като трибуна за подобен тип изяви

От Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) посочват, че в действителност са получили предложение от правителството да използват за периода до 15 януари един от билбордовете, които са запазени във връзка с председателството на Съвета на ЕС .

Според тях обаче въпросът не е просто за един билборд. От СФСМВР са категорични, че оценяват изключително високо този жест на правителството за възстановяването на тази несправедливост. Въпреки това, синдикатите посочват, че няма да се възползват от това предложение.

СФСМВР смятат, че в момента е много по-важно да бъде решен проблемът с ниските възнаграждения на служителите в МВР, които водят до сериозна демотивация на работещите в системата.
Синдикатите са ясни - ниските заплати правят професиите "полицай", "пожарникар" и "спасител" неатрактивни и занижават качеството на услугата "сигурност", която доставя МВР.

МВР подготвено за Европредседателството и 9 протеста утре

МВР подготвено за Европредседателството и 9 протеста утре

От Столична община зоват да се ползва повече градски транспорт

Представителите на СФСМВР заявяват, че предпочитат на планираната на 11 януари среща с Борисов да бъдат решени устойчиво проблемите с ниското заплащане на работещите и да се обсъдят възможностите за изготвяне на стратегия за обществен ред и сигурност и реформиране на МВР с хоризонт 2030.

От Федерацията отдават много по-голямо значение на това, отколкото на един билборд.

МВР-синдикатът "посреща" евроделегациите с протести

МВР-синдикатът "посреща" евроделегациите с протести

СФСМВР продължава своята кампания с билбордове