От фирмата, която отговаря за външната реклама обявиха, че са били подведени за съдържанието на билборда на полицейския синдикат на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".
Това съобщи директорът на фирмата за външна реклама Тихомир Младенов пред bTV. Те били подведени от рекламна агенция, че става дума за събитие.

Синдикатът в МВР не иска билборд, а по-високи заплати

Синдикатът в МВР не иска билборд, а по-високи заплати

СФСМВР все пак благодари за милия жест

Това е причината от компанията да свалят вчера билборда на английски език, с който служителите на МВР смятаха да посрещнат евроделегатите, за да се оплачат от ниските си възнаграждения.

"Метрополис груп" АД е търговско дружество с комерсиални цели и никога не сме предоставяли медийния канал, с който оперираме, като трибуна за подобен тип изяви, пише в съобщението на фирмата.

Темата коментира и премиерът Бойко Борисов преди заседанието на кабинета днес. Възмутен съм от свалянето на протестния билборд на полицаите, не ни пречат, обяви Борисов. Премиерът уточни, че утре ще се срещне с представители на полицейския синдикат.

Премиерът възмутен от сваления протестен билборд

Премиерът възмутен от сваления протестен билборд

Който, каквото лошо иска да каже - да се сложи на билборд, разреши Бойко Борисов

"Това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова, е колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат", уточни той.

Синдикална федерация на служителите в МВР потвърди в съобщение до медиите, че са получили предложение от правителството да използват един от билбордовете, които са запазени във връзка с европредседателството.

От федерацията оценяват изключително високо този жест на правителството за възстановяване на една несправедливост, но няма да се възползват от това предложение.

"В момента е много по-важно да бъде решен проблемът с ниските възнаграждения на служителите в МВР, които водят до сериозна демотивация на работещите в системата, правят професиите "полицай", "пожарникар" и "спасител" неатрактивни и занижават качеството на услугата "сигурност", която доставя МВР", съобщават от федерацията.

Припомняме, полицаите посрещат с протести началото на нашето европредстедателство. Първият протест на полицаите е планиран за деня, в който се открива официално нашето председателство - 11 януари. Планувано е две групи от членовете на Синдиката да протестират и отправят послания към делегациите, пристигащи за официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС.