Прокуратурата започна разследване на членове на фамилията на Гольовците, съобщиха от ВМРО, изтъквайки, че проверката е инициирана по техен сигнал.

От партията напомнят, че кланът е в основата на побоя в Кюстендил, при който един мъж беше убит. След случая българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и председателят на "Патриоти за София" Карлос Контрера внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и председателя на КПКОНПИ Пламен Димитров и настояха да започне разследване срещу членове на клана за различни престъпления.

По информация на Сотир Цацаров е образувана проверка срещу живущи в кв. "Изток" в Кюстендил. Предстои Окръжната прокуратура в града да възложи и проверка за лихварство, сводничество, търговия с наркотични вещества и акцизни стоки, както и фалшиви ТЕЛК решения. По данни на Окръжна прокуратура - Кюстендил в махалата са установени редица нарушения на данъчното законодателство.

Двама полицаи разпънали чадър над клана Гольовци

Двама полицаи разпънали чадър над клана Гольовци

Над 15 души са задържани при спецоперацията в "Орландовци"

Районната прокуратура в Кюстендил съобщава, че вече е възложена проверка относно издадени НЕЛК и ТЕЛК решения на живущи в кв. "Изток". Предстои да станат ясни резултатите.

Припомняме, малко след случая в Кюстендил в столичния квартал "Орландовци" се проведе специализирана полицейска операция срещу част от клана Гольовци, при която бяха задържани 14 лица, включително двама служители на 2-ро РУ за покровителство на организираната престъпна група.

От ВМРО искат проверка на клана Гольовците в Кюстендил и в София

От ВМРО искат проверка на клана Гольовците в Кюстендил и в София

Техен представител е участвал в мелето, в което бе убит 35-годишен мъж

Патриотите от ВМРО изразиха задоволството си от бързата реакция от страна на институциите. От партията считат, че това е ясен знак, че държавата се заема сериозно със задачата да противодейства на подобни структури. Всички тези "кланове", които си позволяват да бъдат фактори, да "колят и бесят", трябва да понесат последствията от своите действия, заявяват от ВМРО в своето становище.

Вносителите на сигнала Джамбазки и Контрера посочват, че очакват и КПКОНПИ да извърши необходимите проверки, за да установи легално ли е имуществото и доходите на разследваното семейство Игови и техните съдружници от кв. "Изток" в Кюстендил и кв. "Орландовци" в София.

Полицаите, помагали на Гольовците, са арестувани

Полицаите, помагали на Гольовците, са арестувани

Маринов отказа да издава повече информация "от кухнята"