Проверки за схеми с наркотици се провеждат в бургаския затвор, съобщава БНР. Инспекторатът на Министерството на правосъдието и Окръжната прокуратура в Бургас извършват проверка в затвора заради появилата се в медиите информация, че се върти търговия и трафик с наркотици.

Разследвания ще има и в посока твърденията на бивши и настоящи затворници, че схемите се случват благодарение на заместник-началника на институцията Методи Владимиров.

Йовита Григорова от Апелативната прокуратура в Бургас коментира, че проверки ще имам със сигурност.

Напрежение в Централния софийски затвор
Обновена

Напрежение в Централния софийски затвор

В затвора имало масово сбиване

"Понякога има и едно самохвалство в самите осъдени, които търпят съответни присъди. Те също очакват някакъв вид внимание - обществено или медийно" - уточни тя и прояви съмнения в истинността на твърденията им.

Ще се проверява и дали е вярно, че бивш затворник и майка му са вкарвали наркотици в затвора. Григорова обясни, че трябва да се има предвид, че това е тежко престъпление.

Министерството на правосъдието и затворът в Бургас отказаха коментар. Причината е, че проверката тече в момента.

Прокуратурата в Бургас също отказа да коментира докато тече проверката. Разследването в затвора в Бургас ще продължи 30 дни.

След анализ на събрания през този период материал Окръжна прокуратура - Бургас ще се произнесе по същество дали са налице данни за извършени престъпления от общ характер.