Тройна съдебномедицинска експертиза ще установява какво е здравословното и психическото състояние на един от биячите на тригодишния Христо – Патрик Първев.

Припомняме, това лято Патрик и приятелят му Александър Донов се прочуха с побоя, който нанесоха почти до смърт на малкото момченце. Тогава стана ясно, че вместо да се грижат за детето, какъвто ангажимент поемат младите момчета, те системно са го малтретирали.

Съдия Петя Крънчева назначи тройна съдебномедицинска експертиза, която трябва да установи актуалното състояние на Първев, дали има заболяване медицинско и/или психиатрично, и ако има – какво е то. Вещите лица ще трябва да отговорят и на въпроса дали е необходимо специално лечение и може ли то да се проведе в болницата към ареста.

Първев е воден в Александровска болница, назначено му е лечение, а експертите ще трябва да проверят и как то протича и дали назначените му медикаменти са достатъчни.

За изготвяне на становището съдия Крънчева даде 15-дневен срок и отложи разглеждането на мярката за неотклонение на Първев за 21 декември за 15 часа.

На заседанието дойдоха и няколко млади момичета на видима възраст като тази на Патрик. Нито те, нито адвокатите на обвиняемия младеж пожелаха да говорят пред медиите. Самият Първев бе отведен от Съдебна охрана и също запази мълчание.