Освободиха обвинения в хулиганство с особен цинизъм след мача България - Англия Цветан Гечев, съобщи Нова телевизия. Това реши Софийският градски съд.

Обвиненията бяха, че на стадиона Гечев се е държал непристойно, показвал нацистки символи и неприлични жестове. За същото бяха арестувани 14 души.

Само Гечев се оказа с обвинение и остана в ареста, защото имал и предишна присъда. Съдебният състав го пусна на свобода с обяснението, че лицева експертиза потвърдила, че на мача не бил Цветан, а неговият брат близнак Димитър.

Свидетелски показания също затвърдили, че в деня на футболната среща Цветан е бил на друго място.

5 години затвор грози единият от задържаните за расистките прояви

5 години затвор грози единият от задържаните за расистките прояви

Другите 8 ги очакват административни наказания и глоби от 1000 до 2000 лв.

Припомняме, че вчера министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че трима са обвинени за расистките прояви на мача с Англия. 

След въпросния мач стана ясно, че задържаните футболни фенове са шестима. Тогава стана ясно, че Цветан Гечев може да получи присъда от 5 години затвор за проявите си и заради това, че е в изпитателен срок на друга присъда. 

МВР се върна назад и задържа хулигани от мач от 21 септември

МВР се върна назад и задържа хулигани от мач от 21 септември

Задържани са 23-ма хулигани от две срещи България-Англия и Славия-Левски

В тази връзка премиерът Бойко Борисов поиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, а два часа, след като Михайлов обяви, че подава оставка, ГДБОП влезе в базата в "Бояна"