Освободиха от ареста банковата служителка от Варна, източила над 1 милион лева. Предстои Окръжната прокуратура във Варна да внесе протест в Апелативния съд срещу решението на Варненския окръжен съд.

Днес той измени мярката й за неотклонение от "Задържане под стража" в "Домашен арест", решавайки, че 38-годишната жена ще си отиде у дома с монтирано електронно устройство за наблюдение.

В съдебната зала обвиняемата заяви, че признава вината си и ще съдейства на разследването.

Наблюдаващият прокурор Светлана Данева посочи, че не е ясно къде са голяма част от присвоените пари. Според нея има реална опасност обвиняемата да ги намери и да ги използва за бягство, тъй като съгласно събраните доказателства именно тя е извършител на престъплението.

Марковски пита къде са парите, източени от банковата служителка

Марковски пита къде са парите, източени от банковата служителка

Банката би трябвало много повече да охранява влога

Според обвинението е, че в продължение на две години касиерката много точно е обмисляла действията си и част от парите е превела в други сметки.

Припомняме, 38-годишната специалистка от отдел "Банкиране на дребно" в клон на българска банка във Варна е в ареста от 27 ноември 2019 г., първоначално за 72 часа, а впоследствие и с определение на съдебната инстанция. Престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка тя изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща изтеглили кредити, които също били изпращани на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители. Първите средства, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични. Виртуалният приятел на банкерката също е с повдигнато обвинение и с мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер 10 000 лева.

Тиха, спокойна и податлива на манипулации - профилът на обвинената банкова служителка

Тиха, спокойна и податлива на манипулации - профилът на обвинената банкова служителка

Имало хипотеза мъжът, за когото говори тя да е измислен герой

Между банкерката и мъжа от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо. Пред разследващите обвиняемата обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет приятел, за да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името Сергей, който уж бил негов братовчед.