Апелативният специализиран съд пусна от ареста под гаранция от 40 000 лева Мартин Димитров, съдружника на Лиляна Деянова - ЛиЛана, съобщи БГНЕС.

Припомняме, че миналата седмица спецсъдът измени мярката на Димитров от "задържане под стража" в гаранция от 20 000 лева. Прокуратурата е внесла протест срещу това.

Днес Апелатвиният спецсъд съд заседава и прецени, че той трябва да излезе от ареста под гаранция от 40 000 лева. Той трябва да бъде освободен след внасяне на гаранцията, освен ако не се задържа на друго основание.

10 съдебни състава потвърдили, че ЛиЛана е усвоила незаконно евросредства

10 съдебни състава потвърдили, че ЛиЛана е усвоила незаконно евросредства

По останалите 4 договора са назначени технически експертизи

Припомняме на 6 август ЛиЛана бе пусната под домашен арест, след като месеци преди това певицата беше задържана в ареста с мотив, че има опасност да извърши ново престъпление. Деянова е обвинена за източване на еврофондове. Според прокуратурата заедно със съдружника си Мартин Димитров отчитали като продаден създаден от тях софтуер. На практика обаче сделки нямало, твърди обвинението.

Деянова заяви, че процесът срещу нея и Димитров е репресия, както и че те са заложници, а не обвиняеми, а причина за разследването е подадения от нея и съдружника й сигнал за тол системата. Те продължават да твърдят, че това е най-голямата корупционна схема в държавата.

Съдът пусна ЛиЛана под домашен арест

Съдът пусна ЛиЛана под домашен арест

Решението е окончателно