"Четете по-внимателно какво съм казал за банката на Бойко Борисов.". За това призова служебният вътрешен министър Бойко Рашков на пресконференция пред журналисти.

Рашков се позова на думи на Борисов, че бившият експремиер подал искова молба в съда срещу твърденията, че имал банка. За това какво ще каже в съда, Рашков обясни, че си има тактика на поведение.

Той обаче очаква да се появят още много клошари от разследването на АМ "Хемус" и те да не умират от коронавирус. Нормално ли е такива огромни средства - 60-70 млн. лв., да преминават по такъв сложен път с кухите фирми, с бушоните, а накрая това да бъде установено, че парите са теглени на каса, запита Рашков.

По думите му важното като информация е, че парите от фиска са отишли в неизвестна посока.

Над час разпитваха бившите регионални министри Аврамова и Нанков за АМ "Хемус"

Над час разпитваха бившите регионални министри Аврамова и Нанков за АМ "Хемус"

Доказателствата за твърденията на министър Комитова са "едно хвърчащо листче"

По темата за разследването "Осемте джуджета", Рашков заяви, че проверка е смачкана от прокуратурата и не е доведена до край. Такава прокуратура не ни е необходима, която не разкрива докрай престъпленията. Факти и обстоятелства, които са загърбени, не са видени, там няма нищо, което да подсказва, че прокуратурата се е заела да разследва. За това се налага проверката да продължи и да бъде доведена до край, подчерта Бойко Рашков.

МВР ще продължи и да проверява и кои полицаи са стояли пред заведението "Осемте джуджета", дали името си на самото разследване на АКФ.

Припомняме, в началото на месец ноември имаше 10 арестувани по казуса АМ "Хемус". За някои участъци никой не знаел кой работи. "Ние за първи път в историята на България имаме изграждане на национален обект с неизвестен извършител! За първи път!", пошегува се Рашков. Преди това стана ясно, че 60 млн. лева за строежа на АМ "Хемус" са били прехвърлени на обикновен човек и били давани в сакове и чували.

По казуса със законността и финансирането на АМ "Хемус" бяха разпитвани и бившите регионални министри на ГЕРБ Николай Ненков и Петя Аврамова.