emaxpress
МВР разби престъпна група, извършвала взломни кражби в центъра на столицата, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Криминалистите работели за задържането й от около два месеца, а арестите са станали след поредната кражба на бандата. С лек автомобил „Форд Мондео" първоначално са забелязани 46-годишният А.Т. от София, криминално проявен и осъждан за кражби и К.И.-Коня (52 г.), известен на МВР за кражби, измами, телесни повреди, противозаконно отнемане на МПС и хулиганство.

Двамата опитали да проникнат в магазин за алкохол и цигари, като разбили врата с щанга, но се задействала охранителната техника и те избягали. Малко след това към тях се присъединил и П.С.-Мишката (36 г.), осъждан за кражби и бягство от затвора. Тримата се отправили към бул."Мадрид".

Малко по-късно криминалистите засекли крадците да се оттеглят пеша в посока бул."Мадрид", а автомобилът бил паркиран на ул."Чаталджа". По същото време в Четвърто РУП е получен сигнал за задействана охранителна система на букмейкърски пункт наблизо, откъдето е откраднат плазмен монитор.

При проведените заградителни действия са задържани А.Т. и П.С., малко по-късно и 27-годишният им съучастник Я.К., известен на полицията за кражби, хулигански прояви и притежание на наркотици. Четвъртият член на групата успял да избяга с колата. Няколко часа по-късно К.И. е задържан в дома му в ж.к."Борово".

В жилището му са намерени самоделни инструменти за отваряне на входни врати, картини, видеокамери и други вещи с неизяснен произход.

Четиримата са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.