Разкриха работилница за скимиращи устройства в Добрич.

По време на специализирана акция, проведена вчера и днес на територията на София и Добрич, с Европейски заповеди за арест са били задържани трима българи, за които са събрани доказателства за участие в организирана престъпна група за производство и експлоатация на скимиращи устройства.

В Добрич е била открита и работилница за скимиращи устройства, които са се използвали за нелегално събиране на банкови данни във Франция.

Досъдебното производство по случая е образувано през юни миналата година на базата на Европейска заповед за разследване, издадена от съдия-следовател при апелативния съд в Лион във връзка с водено там наказателно производство срещу двама българи. Те били задържани няколко месеца по-рано, докато сваляли скимиращо устройство от автоматична колонка за гориво посреднощ. Предния ден собственикът на бензиностанцията забелязал, че на една от колонките е монтиран "скимер" с микрокамера за записване на въвежданите ПИН кодове за банкови карти и информирал френските власти. Събраните доказателства дали основания да се предположи, че двамата са част от по-голяма организирана престъпна група в България.

Тримата задържани с Европейски заповеди за арест в София и Добрич ще бъдат предадени на френските власти за започнатото там наказателно производство.