С разпит на свидетели продължи и днешното съдебно заседание в Софийския градски съд срещу обвинения за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата година през лятото на 2015 г. Йоан Матев.

На последното съдебно заседание в началото на май месец от свидетелските показания на Калин Евтимов по делото стана ясно, че през юни - юли 2015 г. Патрик Първев, един от осъдените за побоя над детето Христо Татеосян - Еци, е написал пълни самопризнания в килията на следствения арест, след което ги е предал на охраната. Първев е написал, че наръгал момче в Борисовата градина, а след това изхвърлил ножа в канала и избягал. Самопризнанията му не са били дадени под психологически натиск. Всички съкилийници в ареста видели какво написал.

Също миналия месец защитата на Йоан Матев поиска отвод на водещите прокурори по делото, но съдът отхвърли искането на адвокат Стоянка Маркова.

Майката на Йоан Матев е категорична, че синът ѝ е невинен

Майката на Йоан Матев е категорична, че синът ѝ е невинен

Според свидетелски показания в писмо е описано как е извършено престъплението

Убийството на Георги Игнатов беше извършено посред бял ден в парка, точно срещу бариерите на двора на БНР, през лятото на 2015 г. Младежът е имало среща с приятели малко по-късно, а след като е бил намушкан, е успял да се обади по телефона на приятелката си. Тя подала сигнала към тел. 112.

Йоан Матев беше задържан година и половина след самото престъпление със сериозно променен външен вид и от тогава се намира в ареста. Оказа се, че в училището, където са учили братята Матеви, не са се водили стриктни присъствия, а и има неясноти по въпроса дали директорът е разпознал и съответно прикрил извършителя на престъплението.

Марсел Матев, братът на подсъдимия Йоан, се възползва от правото си да не свидетелства по делото, въпреки че според информация на разследващите именно Марсел е завел полицията до доказателства по производството.

На 22 януари тази година двама от адвокатите на Матев се отказаха от защитата му.

Свидетел видял други самопризнания за убийството в Борисовата градина

Свидетел видял други самопризнания за убийството в Борисовата градина

Йоан Матев поиска отвод на прокурори по делото