Двама от адвокатите на Йоан Матев - Иван Томов и Виктор Попов - се отказаха да защитават обвинения за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през лятото на 2015 г. Йоан Матев.

По този начин единственият адвокат на Матев остава Стоянка Маркова.

Днешното съдебно заседание срещу Йоан Матев продължи с разпит на свидетели.

Съдът разпореди и да се издири свидетел по делото за убийството в Борисовата градина - Мариан Тодоров.

Разпореждането на съда е за общодържавно издирване без задържане. Свидетелят не може да бъде открит на настоящия му адрес, за да бъде призован.

Йоан Матев излиза от ареста за три дни, за да бъде опериран

Йоан Матев излиза от ареста за три дни, за да бъде опериран

Братът на Йоан отказа да свидетелства срещу него

От девет призовани свидетели по време на съдебното заседание, седем не се явиха. В залата не се явиха и гражданските ищци по делото - Албена и Валентин Игнатови, родители на убития през юни 2015 г. Георги Игнатов.

По време на свидетелските показания в съдебната зала съучениците описаха Матев като умен, добър и спокоен човек, с когото са се познавали от училището и са излизали в обща компания.

Съдът насрочи следващото съдебно заседание за 20 март, когато трябва да се явяват свидетелите, които не бяха в зала днес.

Припомняме, Марсел Матев, братът на подсъдимия Йоан, се възползва от правото си да не свидетелства по делото, въпреки че според информация на разследващите именно Марсел е завел полицията до доказателства по производството.

Невинен съм, това са пълни лъжи, настоя пред съда Йоан Матев
Обновена

Невинен съм, това са пълни лъжи, настоя пред съда Йоан Матев

Обвиненият за убийството на Георги в Борисовата градина остава в ареста

Йоан Матев е обвинен за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 г. Убийството на Георги беше извършено посред бял ден в парка, точно срещу бариерите на двора на БНР. Момчето е имало среща с приятели малко по-късно, а след като е бил намушкан, е успял да се обади по телефона на приятелката си. Тя подала сигнала към тел. 112.

Полицията разпространи видео от съседна камера и нееднократно призоваваше гражданите за съдействие.

Йоан Матев беше задържан година и половина след самото престъпление със сериозно променен външен вид и от тогава се намира в ареста.

След края на съдебното заседание прокурорът заяви пред журналисти, че следващите съдебни засения също ще продължат с разпит на свидетели.

От държавното обвинение не казаха колко още свидетели има и бяха лаконични, че "не могат да говорят наизуст, тъй като трябва да погледнат в списъка по делото".

Съдът наложи и глоба от 100 лева на трима от неявилите се свидетели.

Йоан извършил убийството в Борисовата, докато се "мотаел"

Йоан извършил убийството в Борисовата, докато се "мотаел"

Йоан Матев беше оставен в ареста от СГС