Тази седмица ще бъде разпитан настоящият министър на земеделието на Румен Порожанов в качеството му на бивш председател на Държавен фонд "Земеделие".

По думите на прокурор Ангел Кънев наказателно-правният проблем е, че има средствата по европейската програма, които са с лимит, но няколко милиона се генерират и получават от едно лице и именно това е престъпното сдружение, което заобикаля лимитите по програмата.

Миню Стайков остава в ареста

Миню Стайков остава в ареста

Алкохолният бос ще се лекува в МВР болница

"Вместо 20 лозаря в страната, несвързани помежду си да получат европейско подпомагане, средствата отиват при едно лице, което увеличава масивите си", разясни прокурор Кънев.

Той каза още, че от Държавен фонд "Земеделие" писмено са докладвали, че ще искат връщане на всички средства, отпуснати по програмата за конверсия на лозя от съответните еднолични търговци, които са свързани в престъпен договор по настоящето дело.

След приключване на мярката за неотклонение на Миню Стайков прокурор Ангел Кънев коментира, че няма никакво основание за отвод на нито един от прокурорите. Спецпрокуратурата остави Стайков в ареста.

Миню Стайков подложен на вендета, убеден адвокатът му

Миню Стайков подложен на вендета, убеден адвокатът му

Цели се да бъде смачкан Миню Стайков, смята защитата

Той опроверга появилите се информации, че си е купил имот на по-ниска стойност от пазарната, като заяви, че всички негови имотни сделки са извършвани на реални пазарни цени само и единствено по банков път, всички средства били декларирани ясно, както и сделките, извършени в един по-ранен период в кариерата му, касаят единствено земеделски земи.

Спецпрокурор Кънев отрича да познава конкурент на Миню Стайков

Спецпрокурор Кънев отрича да познава конкурент на Миню Стайков

Искали му отвод заради намерени книжа в къщата на бизнесмена