В Пазарджик извън съдебната зала започна поредното заседание по делото срещу подсъдимите за радикален ислям, съобщи Дарик. Свидетелят е на място, което е защитено от МВР.

Самоличността на свидетеля е скрита под идентификационен номер. Подсъдими по делото са Ахмед Муса Ахмед, Ангел Асенов Симов, Стефан Александров, Светослав Стефанов Манчев, Стефан Фанков Димитров, Александрина Емилова Ангелова, Йосиф Асенов Минчев, Рангел Митков Илиев, Александър Емилов Иванов, Орхан Асан Бързак, Райко Вачков Карталов, Ненко Ангелов Щерев, Веселин Ангелов Щерев.

Съдиите разпитват свидетеля, след това се връщат в залата и протоколираните показания на анонимния свидетел се предоставят на обвинението и защитата за запознаване.

30-тина развяха трибагреника в Пазарджик преди делото за радикален ислям

30-тина развяха трибагреника в Пазарджик преди делото за радикален ислям

В Окръжния съд започна поредното заседание

Зададените въпроси към свидетеля от прокурора и от адвокатите на подсъдимите, се протоколират и съдебния състав отново отива при него за да му ги зададе и да протоколира отговорите.

В последните съдебни заседания обвинението, представлявано от прокурор Недялка Попова, беше подсилено с влючването на окръжния прокурор Васил Малинов и на прокурора от Върховна касационна прокуратура Бонка Великова. Председател на съдебния състав е окръжен съдия Кристина Пунтева.

Така процесът, който по мнението на юристи се отличава с фактическа и правна сложност, продължава с участието на трима прокурори. А в съдебния състав още от самото начало е включен един запасен съдебен заседател.

Защитникът на двама от подсъдимите по делото адвокат Красимир Елдъров коментира, че днес разпитват втория защитен свидетел, тъй като времето на първото заседание е стигнало за разпит само на първия защитен свидетел.

"Поради особеностите на процедурата, разпитите на свидетелите от категорията на тези със скрита самоличност, изискват повече процесуално време. В предишното съдебно заседание бяха планирани от съда разпитите на двама такива свидетели, но работното време едва стигна само за първия от тях.
Днес процесът продължава с разпита на втория. На определените за следващите заседания дати предстои разпитът на останалите анонимни свидетели, които по делото са общо шестима."

Припомняме, пред сградата на съда патриотите организираха протест с участието на евродепутата Ангел Джамбазки.