Софийският градски съд разреши бившият шеф на "Булгартабак" Христо Лачев и съпругата му Мирела да пътуват в чужбина. Двамата са подсъдими за доходи, които надвишават декларираните от тях, съобщи БТВ.

По искане на прокуратурата на следващото съдебно заседание на 8 юни ще бъдат разпитани двама данъчни служители от НАП-София.

Свидетелката Латинка Янева разказа, че през 2004 г. е продала на Лачев имот в квартал "Малинова долина". Сделката обаче била движена от нейната племенница.

Друг свидетел по делото - Мариан Тодоров, заяви пред съда, че е работил с Лачев заедно в Русия, където той му бил началник. Бизнесът им бил до 1997 г.

По думите на Мариан Тодоров, Мирела Лачева е превеждала документи, а самият Тодоров няколко пъти е носил пари до България, като всички те обаче били декларирани пред митническите власти.

Припомняме, първото обвинение е от март месец тази година и е за укриване на данъци в особено големи размери. Става дума за общо 124 хиляди лева.
Веднъж той е укрил 100 хиляди лева и още два пъти по 12 хиляди лева.

Второто обвинение е повдигнато от Софийска градска прокуратура и е за длъжностно присвояване на над 500 000 лева. Парите са били източвани в разстояние на една година чрез рекламни договори.