Започната е вътрешна проверка в бургаската полиция, която да установи дали катаджии са прикрили участието в катастрофа на сина на екскмета на града Йоан Костадинов, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Проверката е започната след разследване на Дарик, чийто репортер е намерил доказателствена снимка, на която се вижда регистрационен номер на автомобил, отпечатан върху задната броня на "Мазда".

Водачът на маздата е получил акт за 100 лв., но е обжалвал, защото твърди, че е ударен отзад и това е причинило верижната катастрофа. В доклада на катаджиите обаче въобще липсва въпросната трета кола. Това се е случило преди година.

Водачът на маздата - Искрен Щерионов, е казал на изпратените дежурни, че ударилият го е бил с БМВ и избягал от мястото, казвайки, че бърза по работа.

Третата кола е "Тойота". Нейният водач е потвърдил думите на Щерионов.

Въпреки това трето возило не е отразено в доклада.

Отначало адвокатът на Щерионов - Захари Кирилов, е подал молба в "Пътна полиция"и настоявал разследващите да намерят водача на лек автомобил БМВ, но сбъркал регистрационния му номер - 2250 КК. Според доверителя му именно това возило е първопричината за настъпилия пътен инцидент.

Въз основа на молбата е осъществена проверка, но е констатирано, че в "Пътна полиция" не е регистриран такъв автомобил.

След това в Бургаския районен съд е образувано дело за отмяна на акта на Щерионов. Тогава от пътната полиция е поискано да установи кой е собственикът на БМВ с вече правилно подадения номер 2200 КК.

Справката своевременно е изпратена в Бургаския съд и е послужила за доказателство. След това магистратите са отменили административния акт.

Според неофициално засега потвърдена информация 2200 КК е номерът на возилото на екскметския син.

В случай, че служебната проверка установи, че катаджиите са прикрили третото возило, спрямо тях ще бъдат приложени предвидените законови санкции, съобщиха от областната дирекция в морския град.