Сигнал за грабеж на бензиностанция в Хасково е бил получен в дежурната част на МВР в 3,55 часа тази нощ, съобщи БНТ, позовавайки се на МВР - Хасково.

Работник в петролния обект на бул. "Васил Левски" е заявил, че 20 минути по-рано е бил нападнат от двама неизвестни. Те са били с маски и качулки на главите, според жалбата.

Извършителите са влезли в бензиностанцията и са ударили продавача с твърд предмет в лицето. След това са обрали наличните в касата 530 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

Малко по-късно от МВР заявиха, че приоритетна задача на служители на МВР е да са в близост до хората. Тази задача е заявила министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова по време на работна среща в ОДМВР - Хасково.

Бъчварова е в Хасково за началото на националната специализирана полицейска операция в малките населени места. Тя бе придружена от заместник-директорът на ГД "Национална полиция" Константин Димитров.

Директорът на хасковската дирекция и началниците на полицейските управления в Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Тополовград и Ивайловград запознаха министър Бъчварова с най-актуалната информация за средата за сигурност.
Обсъдиха прилагането на плана за провеждането на специализираната операция срещу престъпността в малките населени места. Засиленото полицейско присъствие е основен фактор за противодействие на криминалните престъпления, убедени са участниците в срещата.

Експерти иззеха ръчна граната на столичната ул. "Обелски път"
Обновена

Експерти иззеха ръчна граната на столичната ул. "Обелски път"

Възстановиха движението в района

По време на срещата бе отчетено успешното сътрудничество с кметовете и кметските наместници на малките населени места, чиято помощ е улеснила полицейската ефективност.

Според директора на ОДМВР - Хасково старши комисар Ангел Цанков, успешен фактор в тази насока са и гражданските сигнали. "Подаването на сигнали спомогна да бъдат задържани повече извършители на престъпления и максималното им противодействие", заяви той.

Началниците на полицейските управления в областта оцениха високо допълнителния ресурс, който ще им се предостави. По този начин не само ще се улесни работата на служителите на реда, но и ще се подобри ефективността от предприеманите действия.