Само респект и уважение към колегите от специализирания съд. Това заяви главният прокурор Иван Гешев като отговор на коментара на шефа на ВКС Лозан Панов от тази сутрин, който повдигна темата изобщо за преразглеждане на мястото и ролята на специализираната институция.

По думите на Иван Гешев колегите работят при изключително трудни условия, не се прибират по домовете си и работят под риск. И благодарение на тях и техните усилия до голяма степен предстои отпадането на мониторинга, по думите на главния прокурор.

Лозан Панов иска дискусия за спецсъдилищата

Лозан Панов иска дискусия за спецсъдилищата

По темата за Андон Миталов трябва още информация

Иначе той заяви, че българската прокуратура уважава българския съд, "за разлика от някои изолирани случаи, които не спират да коментират прокуратура, но зад тях стоят нездрави политически интереси".

На въпрос за наложения черен печат на съдия Андон Миталов, Иван Гешев заключи, че навсякъде има проблеми и черни овци, но е важно проблемите да се решават.Още преди три месеца е бил изпратен сигнал до Инспектората на ВСС, но Иван Гешев се чуди защо тогава шефът на ВКС не е попитал нищо. Гешев е учуден и че Лозан Панов не познава Миталов: "Много тъжно е председателят на ВКС да не познава кой работи в спецсъда."

Също така главният прокурор недоумява как така председателят на ВКС може да се разграничи от собствените си съдии, като това според Гешев е "странно" и той няма обяснение: "Все едно аз да се разгранича от някоя от окръжните прокуратури, например в Силистра..."

Няма нарушение в процедурата по пускането на Малинов до Москва

Няма нарушение в процедурата по пускането на Малинов до Москва

В инспектората няма други сигнали за съдия Миталов