Варненският апелативен съд назначи повторна комплексна съдебно медицинска експертиза (СМЕ) и отложи делото на Анита Мейзер за 28 май 2018 година, съобщиха от съда.

Варненският апелативен съд отново остави без уважение молбата на защитата на Анита Желева за изменение на мярката й за неотклонение.

След като се запозна с представена от защитата й епикриза от проведено лечение на подсъдимата в затворническа болница София, съдът назначи изготвянето на СМЕ на Желева. Тя ще трябва да установи дали наличното заболяване й позволява престой в местата за лишаване от свобода.

Анита Мейзер с нова версия, съдът с нова експертиза

Анита Мейзер с нова версия, съдът с нова експертиза

Съдът я остави в ареста

По-рано през деня се проведе поредното заседание по делото, водено срещу Анита Желева - Мейзер. Тя обжалва пред Варненския апелативен съд осъдителната присъда на Варненския окръжен съд, признал вината й за 2 престъпления.
Едното е, че Мейзер е причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай. Другото - тя е предложила подкуп на полицейски служител.

На днешното дело бе изслушана допълнителна Съдебномедицинска експертиза (СМЕ). Вещите лица трябваше да изяснят дали нараняванията по тялото на починалия мъж могат да бъдат получени по начина, за който свидетелства в предишното съдебно заседание подсъдимата.

Делото на Анита Мейзер започва отначало
Обновена

Делото на Анита Мейзер започва отначало

Съдебното заседание бе отложено за 11 юли

Припомняме, че Желева-Мейзер се отрече от показанията, дадени на досъдебното производство, както и от тези, които на два пъти е правила пред първата съдебна инстанция. На предходното заседание пред Апелативен съд-Варна, тя представи нова версия за обстоятелствата, свързани със завързването на т.нар. "свински опашки" около краката и врата на съпруга си Николай. Според нея, Николай сам е поставил и затегнал две стяжки около врата си.

В хода на съдебното заседание и след изявление на вещите лица, работили по допълнителната съдебно-медицинска експертиза, съдът установи, че при изготвянето на заключението по експертизата, експертите не са се запознали с всички материали по досъдебното производство. Включително и с протоколите за оглед на местопроизшествието.

На делото бе разпитан и разследващия полицай Веселин Радев, водил близо 8 часа оперативна беседа с Желева часове след установяване смъртта на съпруга й.

Апелативният съд във Варна насрочи следващото съдебно заседание по наказателното дело на Анита Желева за 28 май 2018 година.

Припомняме, Анита Мейзеп обжалва присъда пред Варненския апелативен съд за убийство по непредпазливост. Желева получи от първата съдебна инстанция три години и половина затвор. За затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай съдът й присъди 4 години и половина затвор.

Анита Мейзер отива на съд за смъртта на мъжа си

Анита Мейзер отива на съд за смъртта на мъжа си

Второто обвинение е за 30 000 евро предложен подкуп

От двете наказания Анита Желева ще търпи по-тежкото. Окръжен съд - Варна наложи на подсъдимата глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лв.

Припомняме, на 15 август 2016 г. миската Анита Мейзер бе арестувана за смъртта на своя съпруг. 40-годишният културист и бивш охранител Николай Димов бе убит в дома му във Варна. Бе съобщено, че тялото на мъжа е открито от съпругата му Анита Мейзер, която е собственик на жилището.