Апелативният съд в Бургас остави в ареста грабителя от Средец – Бойко Борецов, съобщават от прокуратурата.

Припомняме, че Борецов е обвинен, че на 8 февруари около 9.00 часа сутринта в Средец той и братовчед му опитаха да оберат инкасо автомобил. По време на опита за въоръжения грабеж братовчедът на Бойко Борецов бе застрелян от охранителите на инкасото. Двамата опитаха да отмъкнат 125 000 лв., предназначени за пенсии. Обвиняемият Борецов употребил сила и бил въоръжен с пистолет.

За извършеното от Бойко Борецов престъпление се предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Освен това съдът може да постанови конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.

Според прокурора жалбата на Борецов за промяна на мярката за неотклонение е неоснователна и поиска от съда обвиняемият да остане в ареста. Представителят на държавното обвинение намира за правилно и законосъобразно решението на първата съдебна инстанция.

В защита на искането си прокурорът посочи, че от събраните до момента доказателства, извършените огледи и разпити на свидетелите, може да се съди, че Борецов е автор на престъплението. Освен това той можел да се укрие или извърши друго престъпление.

Решението на съда не подлежи на обжалване, поясняват още от прокуратурата.