Гаранция в размер на 20 000 лв. е определена от Апелативния съд в Пловдив за шофьора, причинил тежката катастрофа на Великден на околовръстното шосе на Пловдив.

В катастрофата загинаха трима души. Самият шофьор бе тежко ранен и бе приет в болница с множество счупвания.

Съдебното заседание бе проведено изнесено - в отделението на Университетската болница "Св. Георги", където все още лежи обвиняемият. Делото се разгледа от дежурния съдебен състав с председател Михаела Буюклиева (съдия-докладчик) и членове Вера Иванова и Емилия Брусева.

Тричленен състав от апелативни съдии отмени мярката на Даскалов за задържане под стража, определена му от Окръжния съд, и го освободи под парична гаранция. 

Трима загинали в тежка катастрофа на Великден в Пловдивско

Трима загинали в тежка катастрофа на Великден в Пловдивско

Работа по случая продължава

Според апелативните магистрати събраните до момента доказателства - разпити на свидетели, протоколи за оглед на местопроизшествие и заключения на вещи лица, може се направи обосновано предположение, че И. Д. е съпричастен към престъплението, в което е обвинен.

Мнозинството от въззивния съдебен състав прие, че не е налице опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление, с оглед на здравословното му състояние. Решението е подписано с особено мнение от един съдия.

Даскалов има и предишни нарушения на правилата за движение. За катастрофата отпреди две седмици той може да получи наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода.