С изслушване на вещите лица по делото за убийството в Цалапица продължава днес съдебният процес срещу Рангел Бизюрев, съобщава БНТ.

Призовани са 15 експерти, които ще представят заключенията си относно причината за смъртта на 24-годишния Димитър Малинов, както и психологическите данни, събрани за подсъдимия Бизюрев.

Въпреки че тази сутрин беше предвидено да се изслушат вещите лица, работили по тройните съдебно-медицинска и съдебно-психологическа експертиза специалистите не се явиха по уважителни причини и заключенията им ще бъдат чути на следващо заседание.

На този етап в съда беше прочетен единствено докладът на експерт, работил по веществени доказателства.

Разпитват свидетели по делото срещу Рангел Бизюрев за убийството в Цалапица

Разпитват свидетели по делото срещу Рангел Бизюрев за убийството в Цалапица

Не не състоя очната ставка между Бизюрев и близнака Борислав Динков

Днес отново беше разпитан подсъдимият Рангел Бизюрев, тъй като съдът имаше уточняващи въпроси. Обвинаяемият потвърди, че е звънял на един от свидетелите след боя, за да пита дали има полиция в центъра на селото. Същевременно Рангел се отказа от показания в досъдебното производство, в които твърди, че е бил в колата на близнака Борислав Динков, когато убитият мъж се е качил.

Защитата на семейството на Малинов смята, че има и други противоречия, които поставят под съмнение показанията на Бизюрев. Самият той твърди, че различията се дължат на това, че при разпита след конвоя от Дания е бил под стрес. Очаква се следобед заседанието да продължи с вещите лица, които са правили технически експертизи.

Припомняме, Рангел Бизюрев бе обявен за издирване миналата година във връзка с убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Той е сочен за физическият извършител на деянието. През ноември 2023 г. той бе задържан в Дания. Бизюрев бе екстрадиран у нас през март.

На предишен разпит Бизюрев няколко пъти подчерта, че е търсил Димитър, защото разбрал, че е говорил за него с обидни думи и отрече да е ставало въпрос за момичета, пари или наркотици.

Обида тласнала Рангел Бизюрев да убие Димитър от Цалапица

Обида тласнала Рангел Бизюрев да убие Димитър от Цалапица

Той призна, че е нанесъл пет удара по тялото на жертвата