Съдът в Пловдив пусна от ареста 19-годишен младеж с мярка "подписка", след като в четвъртък беше задържан за каране с близо 140 км/час в градски условия. Това предават от БНТ.

Според съдебния състав няма категорични доказателства, че точно той е седял зад волана на автомобила.

За краткия си стаж на шофьор 19-годишният вече има над 20 глоби с фиш. На 26 май районната прокуратура е повдигнала обвинение на Петър Петров заради непристойно поведение и хулигански прояви. Днес в залата обаче съдията е отхвърлил поисканата най-тежка мярка "задържане под стража" под предлог, че скоростното шофиране в града не е предизвикало катастрофа, а според съдебната практика то не е достатъчно, за да се квалифицират действията на Петров като хулигански. Не било ясно и авторството на деянието, което беше основната теза на защитата.

"Относно шофирането, колите са били разменени с други т.нар негови приятели. Т.е. този автомобил е бил шофиран от порядъка на 2 месеца от едното лице, свидетел по делото. Не искам да назовавам имена на този етап, но истината тепърва ще се разкрива", заяви Надежда Попова, адвокатът на Петров.

Според прокуратурата обаче има достатъчно доказателства, че именно той е бил шофьорът.

"Има двама свидетели. Аз смея да твърдя, че на инкриминираната дата са се движили с него, единият от които е снимал. Абсолютно недопустимо е да се толерира такова поведение и да се излиза с версията, че това единствено е административно нарушение, което трябва да се преследва чрез глоби", коментира наблюдаващият прокурор Пламен Пантов.

Очаква се прокуратурата да обжалва решението на районния съд в Пловдив.

Гвоздейков: Обществото, а не наказанията може да спре джигитите

Гвоздейков: Обществото, а не наказанията може да спре джигитите

Все пак мерки - до 4 пъти явяване на изпит за шест месеца