Окръжният съд в Добрич прекрати делото срещу дядото на 9-годишното момче, което почина от отровен газ в дома си в село Кардам, и го върна на прокуратурата, съобщава Нова телевизия.

Държавното обвинение трябва да отстрани противоречие между фактическите обстоятелства и правната квалификация в обвинителния акт.

На разпоредителното заседание обвиняемият 61-годишен дядо на детето потвърди, че признава вината си и поиска делото да бъде гледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Това обаче ще бъде решено, след като Окръжната прокуратура внесе отново обвинителния акт.

Силно токсична отрова за гризачи убила детето в Кардам

Силно токсична отрова за гризачи убила детето в Кардам

По думите на Цацаров това е водещата версия към момента

Припомняме, тежкият инцидент, сполетял семейството с шест деца, отглеждани от баба им и дядо им, стана през октомври 2019 г. За да прогони плъхове от къщата, подсъдимият сложил таблетки от силно токсичния биоцид "Delicia" в дупки в стена в стаята, където спели три от децата. Замазал ги с кал, което още повече ускорило отделянето на активното вещество.

Семейството извикало "Спешна помощ", след като децата започнали да се оплакват от гадене, болки в стомаха и тежест в гърдите. От прокуртурата твърдят, че дядото не е споменал пред лекарите, че е сложил отрова в стаята.

Съдебномедицинската експертиза е установила, че 9-годишното момченце е починало от сърдечен арест, настъпил от вдишване на отровата. Една от неговите сестри пък получила средна телесна повреда от отровния газ и е лекувана в болница.

Бащата на момичето, който се яви на разпоредителното заседание, поиска 10 000 лева обезщетение за причинените вреди.

Пращат на съд 61-годишен, обвинен за смъртта на детето в Кардам

Пращат на съд 61-годишен, обвинен за смъртта на детето в Кардам

Срещу него има две обвинения