Бургаският окръжен съд върна в ареста хулигана Ангел Радичев. Магистратите са изменили наложената на 4 август от Районния съд в Карнобат мярка „домашен арест” и са постановили „задържане под стража”, съобщават от институцията.

Припомняме, че миналата седмица Ангел Радичев беше заснет как рита автобус и заплашва шофьор на пътнически автобус на магистрала „Тракия”. Повод за грозната проява е изпреварване от страна на автобуса, който препречил пътя на Радичев. Скандалът е заснет от един от пътниците в автобуса. 

Бургаските магистрати смятат, че първоинстанционният съд е анализирал всички необходими доказателства. Съдът в Карнобат обосновано бил приел, че се налага ограничаване на правото на придвижване на обвиняемия, но не бил оценил личностните данни на обвиняемия, а именно, че е с регистрирани други хулигански прояви, незачитане на честта и достойнството на хората.

Според Окръжния съд в Бургас в случая се касае за особено фрапантно, дръзко хулиганско действие от страна на обвиняемия Радичев. То е започнало преди инцидента и освен ругатни и обиди, е прераснало в заплаха. Според въззивната инстанция всичко това е станало пред погледа на множество хора и грубо е скандализирало обществото. Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно, допълват от институцията.